Vasskrafta

Søk

Du er her:
  • Forside
  • Velkomen til vasskrafta.no

Velkomen til vasskrafta.no

Om oss og informasjon om nettstaden

Vasskrafta.no er eit nettstad som er utvikla og styrt av Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum i samarbeid med Noregs vassdrags- og energidirektorat. Hovudfokuset vårt er på vasskraft til energiproduksjon og hovudmålgruppa til nettstaden er skuleelevar frå 7. trinn til og med vidaregåande skule, men og andre som er interessert i teknologihistorie og dei flotte kraftverka vi har i Noreg.

Under "Kraftverk" presenterer vi eit utvalg vasskraftverk, frå dei første som bidro til omveltinga til det norske industrisamfunnet, til dei heilt moderne anlegga. Du kan få hjelp til å finna namn på kraftverka ved å peika på kartet på forsida.

"Historie" Visste du at... det aller først vasskraftverket i Norge og Europa kom i 1882 i Hamn på Senja. Les også om samfunn, politikk, og kulturminner.

"Teknologi" inneheld forklaringar til dei einskilde delane i kraftverksanlegga, samt teori som "Kva er straum", og korleis blir den til... Finn elles forklaringar i "Ordliste".

"Miljø" Kor rein er vasskrafta, tiltak for å redusera skader...

Leik og lær med "Interaktivt kraftverk" :)

Legg også merke til nederst på kvar side finst "Nyttig for lærarar" med oppgåvesamling og fasit, tips til undervisning, og korleis vasskrafta.no treff kompetansemål for dei ulike klassetrinn og fag i Kunnskapsløftet.

Ta kontakt med Kraftmuseet om du har spørsmål eller henvendelser angåande nettsida.

Lukke til!

 

En uventet feil skjedde under sending, sjekk at e-posten er gyldig.

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Vasskrafta

www.vasskrafta.no er etablert som eit samarbeid mellom Noregs vassdrags-og energidirektorat (NVE) og Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum